Ако една страна смята, че решение на ЕС засяга националната ѝ идентичност, тя трябва да се изправи, заяви Орбан

Орбан категоричен: Битката с бюрократите в Брюксел тепърва започва!

9 септ. 2017

Унгария се бори срещу политиката на Брюксел, който иска да засели мигранти пряко волята на националните държави. Той определи това действие като абсурдно и недопустимо и че не може бюрократите в Брюксел да решават „кой да живее в Будапеща“

Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви в петък по време на интервю пред радио „Лайош Кошут“, че никога няма да позволи Унгария да се превърне в страна на мигранти.

Той посочи, че е упълномощен от унгарските избиратели да запази унгарските култура и идентичност, пише Magyar Hirlap.

Той подчерта, че Унгария се бори срещу политиката на Брюксел, който иска да засели мигранти пряко волята на националните държави. Той определи това действие като абсурдно и недопустимо и че не може бюрократите в Брюксел да решават „кой да живее в Будапеща“. „Единствено унгарците могат да решат с кого да живеят“, подчерта той. „Ако една страна смята, че решение на ЕС засяга националната ѝ идентичност, тя трябва да се изправи“, заяви още Орбан, цитиран от „Фокус“. Според него истинската битка започва да тече едва сега, защото според съдебната присъда на ЕС Унгария не е задължена да направи нищо, а единствено, което е ясно от решението на съда е, че квотата за заселване на мигранти се счита за легитимна. „Досега се борихме по правен път, а сега трябва да се борим политически методи, за да променим това решение на ЕС. Трябва да се каже пред различните организации на ЕС, че решението за квотите е грешно и неприложимо и че трябва да се промени“, обясни унгарският министър-председател.

 

http://epicenter.bg/article/Orban-kategorien–Bitkata-s-byurokratite-v-Bryuksel-teparva-zapochva-/135801/7/0

 

 

***

ЕС -


Тази статия беше публикувана в Анализи. Bookmark the link.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *