ВИДЕО:Цветан и Антоанета Василеви за срещите с Моника и Сергей Станишеви, пазаруването на медии и тайните пратеници на ГЕРБ. И още: Кой натисна Пеевски да тръгне срещу КТБ

В предаването „Честно казано“ Би Ай Ти излъчи втората част от ексклузивното интервю на Люба Кулезич с банкера Цветан Василев и съпругата му Антоанета, която за първи път говори пред медия.

Двамата категорично потвърдиха сигнала на гражданско движение „Боец“, че са се срещали с бившия премиер Сергей Станишев и той е бил предупреден за случващото се с КТБ, но въпреки това, не е предупредил съответните органи и институции за готвения погром на банката.

„Разбира се, че съм се срещал със Сергей Станишев – виждали сме се със съпругата му Моника Станишева в техния дом в Симеоново поне два пъти в началото на юни 2014 г. Гриша Ганчев също беше на тези разговори като свидетел“, заяви Цветан Василев.

„Да, вярно е, че Моника Станишева ни е посещавала във Виена. Това се случи във фоайето на един хотел – там има записи на камери и може да се докаже. Тя обаче имаше други идеи – да отворим кошницата и да пазаруваме медии в този момент“, обясни Антоанета Василева.

„Моника Станишева ми каза „атаката срещу тебе е брутална“, спомня си още собственикът на КТБ.

„Факт е, че Сергей Станишев не си изпълни задачите на председател на партия мандатоносител. Премиерът Орешарски също не направи нищо, нито финансовият министър по онова време Петър Чобанов, макар че на лични срещи ги уведомих за случващото се. Да не говорим за Борисов. През лятото на 2014 г. той каза, че виновни за погрома на КТБ са Орешарски, Чобанов и Иван Искров. Да видяхте някакви действия срещу тях, след като той стана премиер и на практика управлява и досега“, попита риторично Василев.

„Нямам съмнения, че и президента Росен Плевневнелиев е бил наясно с готвения удар срещу банката. В един от разговорите ми с Пеевски, той ми каза, че именнно Плевнелиев го натиска чрез Лютви Местан да тръгне срещу мен и КТБ“, обясни банкерът.

„Фактор от ГЕРБ не ни е посещавал, но са пращани послания, както и от Борисов, така и от прокуратурата. На тях много им се искаше да заминем за някъде, за да избягаме от правосъдието. Пратиха послание, че за да не бъдат обвинени съпругата и дъщеря ми, искат 1 милион евро“, допълни Василев. / Би Ай Ти 

https://bultimes.com/%d0%92%d0%98%d0%94%d0%95%d0%9e%d0%a6%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%bd-%d0%b8-%d0%90%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%92%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81/

 

 

***

КТБ


Тази статия беше публикувана в Новини от Македония и България. Bookmark the link.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *