В ход е бруталната полицейщина и краят на правата на човека

Вътрешният министър Валентин Радев, който не е юрист, а специалист по боеприпаси или АВ (Артилерийско въоръжение), хвърли нова бомба в ефира на Нова Тв.

Той набързо обясни идеята си да се разреши на пътните полицаи да отвеждат провинилите сe шофьори в полицията: „Искаме да създадем още едно притеснение на тези, които драстично нарушават правилника за движение”, посочи вътрешният министър пред камерите на Нова.

Възниква въпросът: подобна неприкрита полицейщина, която се основава единствено на субективната преценка на някакъв си сержант от МВР с нищожни – или дори абсолютно никакви познания по наказателно право и по правата на човека, както и за това как законодателят трактува „драстично, тежко или сериозно нарушение на пътя“, дали няма да доведе до необуздан и повсеместен полицейски произвол, до рекет на гражданите за пари и дори до уреждане на лични сметки. Защото всички видяхме по „Господари на ефира“ как ченгетата крадат от бензина на МВР-то…И не само от там.

Има и друго: ако човек е бил задържан дори за 24 часа в районното и след това е пуснат на свобода защото не могат да му лепнат нито един текст от НК и не се е намерил прокурор-подлизурко, който да го задържи за 72 часа, той вече се води криминално проявен – ни повече, ни по-малко. А подобна клеймо върху личността се носи до края на дните й.

Така подготвяното превръщане на  България в полицейска държава чрез ПЪЛЗЯЩ ДЕМОНТАЖ НА ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, ни обрича на страх, ужаси и раболепие, което ще ни хвърли отново във времената на Вълко Червенков и на ранния Тодор Живков.

http://www.paragraph22.bg/22-novini/read/gotviat-policeiska-durjava-krai-na-pravata-na-choveka

 

 

 

***

Български полицаи


Тази статия беше публикувана в Интервюта. Bookmark the link.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *