ЕС е окупатор! Полският президент оприличи членството в ЕС на окупациите от Русия, Австрия и Прусия

Президентът на Полша Анджей Дуда оприличи членството на страната в Европейския съюз на поредните окупации на полската държава от Русия, Австрия и Прусия, предава AFP, позовавайки се на публикации в полската преса, съобщи „Фокус“. Той заяви, че днес, както и по време на 123-годишния период между 1795 и 1918 година, когато полската държава не съществува, „в отдалечени столици те взимат решения за нас… а реално ние работим за сметка на други“.

В реч, произнесена в югоизточна Полша послучай 100-ата годишнина от обявяването на независимостта на Полша в резултат от Първата световна война, Дуда заяви: „Днес имаме суверенна и независима Полша където, вярвам… ще продължим да живеем все по-добре и по-добре. Говорете за това на децата си“.

На хората, които вярват, че ЕС е по-важен от Полша, Дуда каза „всички трябва да помнят 123-те години на подялби“, когато страната се е подчинявала на окупатори. „Някои хора са казвали, че може и така да е по-добре, тъй като няма да има повече противоборства, въстания… най-после ще има мир, но скоро те са разбрали, че повече не вземат решенията сами за себе си“, припомни полският президент.

 

http://glasove.com/categories/novini/news/prezidentyt-na-polsha-oprilichi-chlenstvoto-v-es-na-okupaciite-ot-rusiya-avstriya-i-prusiya

 

ЕС -L


Публикувано в Интервюта, Култура. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *