Кунева пред инфаркт, Радев назначава супер патриот за министър на просветата…

Меглена Кунева е в прединфарктно състояние, докладваха наши източници в правителството. Причина за това е намерението на Румен Радев да назначи супер патриот за министър на образованието в служебното правителство. Това означава, че всички неолиберални реформи на Куната ще бъдат ревизирани, а началниците в чужбина, които платиха за тях, ще бъдат много недоволни. Ще и отрежат пътищата към кариера в международните институции.

Нашите източници твърдят, че почти сигурната номинация за министър на образованието е на директора на историческия музей в Добрич Костадин Костадинов. Той е бивш активист на ВМРО, а сега е лидер на нова патриотична партия, на име „Възраждане“. В последната година обаче стана национално известен с издаването на учебник по „Родинознание“, извън канона на неолибералното министерство. Отпечатаните 5000 бройки свършиха за 4 дни, в момента се очаква допечатка от нови 5000. Дори този тираж, задминаващ всяка една издадена у нас книга обаче, бледнее пред Интернет разпространението. Костадинов пусна учебника за свободно сваляне, и до момента 400 хиляди копия са изтеглени. Подобно нещо трудно може да се намери дори сред най-четените световни автори във виртуалната библиотека „Читанка“. Т.е. и като хартиен тираж, и като електронно издание, учебникът се превърна в абсолютен фурор, а авторът му – в звезда на забранената истина.

Говори се, че ако стане министър, Костадинов незабавно ще изгони всички чужди фондации от образователната система. Това ще засегне най-вече „Америка за България“, която е в основата на неолибералното промиване на мозъци, което прокарва Кунева. Също се говори, че Костадинов ще оспори системата на делегираните бюджети, която се е превърнала в средство за източване на пари от бюджета. Училища, които не обучават никого на нищо, държат формално деца – основно от ромски произход, за да прибират субсидията. Не им пишат двойки, пускат ги през класовете, и накрая имаме завършили средно образование, които не могат дори да четат. В същото време селски училища, които обучават българчета, и им дават добро образование, се закриват, защото нямат достатъчно бройки. А като закриеш училището, закриваш и селото. И на тази неолиберална политика предстои да и се сложи край.

За да проверим информацията, се свързахме с г-н Костадинов. Той заяви, че не може да коментира слухове, но потвърди, че образователната политика е тотално сбъркана и има нужда от радикални реформи и премахване на многобройните абсурди, въведени през последните години.

Вероятно страхът от подобни истински промени е в основата на напъните на Реформаторите да съставят каквото и да било правителство, само и само да задържат властта.

 

gudelnews.com/

 

 

 

391


Публикувано в Новини от Македония и България. Постоянна връзка.

1 отговор към Кунева пред инфаркт, Радев назначава супер патриот за министър на просветата…

  1. Възрожденеца каза:

    Крайно време е тази полуграмотна женица да бъде отстранена от този важен министерски пост, крайно време е да сложим край веднаш за винаги на пагубното образование на нашата подрастваща младеж с нео-либерални и мулти-културни безцености, крайно време е Българския народ да помете тази корумпирани исторически правителства на прехода в бунището на историята. Нашата мила родина България би трябвало да се управлява от отговорни патриотични правителства, който поставят националните интереси пред личните.
    Долу нео -либералите , да живее България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *