Пелов е убит по нареждане на този, който му осигури пистолета в затвора – това е престъпник овластен от държавата с право да взима решения и да издава заповеди

 

mejdu-redovete.com

Убийството  на Владимир Пелов изглежда като класически пример за заличаване на следите към друг престъпник. Престъпник, свързан с подземния свят, но овластен от държавата с право да взима решения и да издава заповеди.

Този човек Х е осигурил на Пелов оръжието в затвора, като вероятно се е разпоредил колетните пратки до него да не бъдат проверявани. Били са близки в някаква степен, кроили са общи планове вероятно, заради което Пелов е трябвало да излезе от затвора.  С каква цел, можем само да гадаем, но подобно бягство не става само с помощ на приятел от килията.
Полиция, прокуратура и следствие са наясно, че зад Пелов стои много силен човек, и за да не настъпят късата клечка, не направиха нищо, за да бъде открит жив.
Пуснаха една снимка да се върти из медиите, колкото за прах в очите.  Ако имаха намерение наистина да го открият,  щяха да пуснат още две снимки – снимките на двата му профила, каквито има всеки затворник в досието си.
Писмото, което Пелов изпрати до президента и омбудсмана, и в което твърди, че е невинен и затова е избягал, реши съдбата му.
Някой много се е изплашил да не последва и друго писмо с разказ кой  му е дал пистолета и за каква услуга в замяна,  и е решил да предотврати подобни неприятни за себе си разкрития.
Направи ли ви впечатление, че след това писмо никой не предложи  да се отвори делото му,  за да се види дали наистина не е допусната съдебна грешка? Вместо това за полицията бе по-важно да докаже дали писмото е писано от Пелов, сякаш това имаше някакво значение.
Би могло да има, само ако преди това не са получили тайно сведение, че Пелов е на „безопасно” място – на дъното на някой язовир.
Разбира се, това е само хипотеза, но не е хипотеза, че  и зад това убийство стоят много въпроси и издишащи версии.
Полицията, без да предостави никакви доказателства, заяви, че Пелов е убит от Марио Панчев. Самият Панчев умря в болницата и вече не може да даде показания, а това е възможно най-удобният развой на ситуацията за заинтересованите.
Главният секретар на МВР Младен Маринов пусна версията, че от година и половина отношенията между двамата били  изключително напрегнати, следствие на лични конфликти, най-вероятно неуредени сметки от извършвана съвместно престъпна дейност.
В такъв случай възниква въпросът: кога се успели да изострят отношенията си, като Пелов е бил в ареста, а Панчев на свобода?
Освен това на мястото на убийството са намерени три пистолета. Още не знаем с колко от тези три пистолета е стреляно и дали Пелов и Панчева  са се простреляли взаимно, и кой е стрелял пръв. Предполага се, че двамата са имали телефони, а от историята на входящите и изходящи обаждания би трябвало да е станало известно кой на кого е определил срещата. А може би трети човек е намерил начин да ги събере на едно място, за да се прострелят взаимно?  Или трети човек е стрелял и по двамата?
Не изпускайте от вниманието си тази история! Тя е аналогична на случая с Росен Ангелов в Нови Искър. И тогава ни пробутваха версии за любов и ревност,  за бягство в планината, докато трупа на Горския изстине и бъде измислена приемлива версия за пред публиката.
В този случай се прави същото – фабрикува се версия, за да не се наложи  да се разследва пътят на оръжието отвън към затвора.
Няма да се изненадам, ако след известно време бъде намерен трупът и на другия беглец от затвора – Радослав Колев. Така всички, които знаят  за произхода и доставчика на оръжието, ще замълчат завинаги.
Георги Николов

http://mejdu-redovete.com/%d0%bf%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%b5-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d1%82-%d0%bf%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%b7%d0%b8-%d0%ba%d0%be%d0%b9%d1%82%d0%be/

 

Съд 1


Публикувано в Анализи, Интервюта, Новини от Македония и България. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *