По заповед на ЕС ще изземат оръжията на хората, за да не могат да защитят семействата си, когато пуснат ислямските паразити

Следваща порция протести: Ловците излизат срещу Закона за оръжията и боеприпасите

Над 130 000 членове на Съюза на ловците и риболовците в България ще излязат на протест, ако Закона за оръжията и боеприпасите бъде приет в сегашния си вид. Това стана ясно от думите на инженер Георги Младенов, който е експерт в съюза. Причина затова стана спорния закон, който може да направи незаконни оръжията на стотици хиляди българи.

Ловци, спортисти, колекционери и представители на клубове за исторически възстановки възразиха срещу готвените промени. Въпреки това днес Законопроектът беше приет на първо четене във вътрешната комисия. Според заместник министъра на вътрешните работи Красимир Ципов проблем няма и просто неправителствените организации не разбират правилно текстовете в Закона.

Ципов обясни, че не очаква да има напрежение, защото несъгласията ще бъдат изчистени между първо и второ четене. До момента изготвеният от Служба „Контрол на обещественоопасните средства” в МВР проектозакон е обсъден на първо четене в още две комисии. Комисията по земеделието го отхвърли изцяло, а комисията по отбрана го прие.

Според неправителствените организации промените в Закона за оръжията и боеприпасите биха могли да направят незаконни оръжията на стотици хиляди българи. Законопроектът цели синхронизация с директива на Европейската комисия за превенция на тероризма. Според засегнатите организации обаче текстът на директивата е неправилно  пренесен в българския проект и ще ощети собствениците на оръжия в страната ни.

Според инженер Георги Младенов, който е експерт в Съюза на ловците и риболовците в България  Законът предвижда отнемането на оръжията на десетки хиляди от членовете, притежаващи полуавтоматични карабини.

Днес законопроектът беше приет на първо четене във вътрешната комисия. По думите на Младенов, ако не бъдат направени промени в текстовете на Закона и той бъде приет окончателно в този вид над 130 000 ловци и риболовци ще излязат на протест, предаде Дарик. BNews.bg

https://bultimes.com/%d0%a1%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%9b%d0%be%d0%b2%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bb/

 

 

 

***

ЕИ - Исл -0Ри.с;


Публикувано в Анализи, Балканите днес, Новини от Македония и България. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *