По решение на новия Коминтерн Гърция и Македония делят български земи, Бойко и ПатрЕотите ръкопляскат

Договорът между Гърция и Македония за името, бе сключен в Преспа. Същият град от романите на Димитър Талев. Чисто български град, окупиран от Гърция, а от Север е сърбоманска Македония.

На о-в Св.Ахил е погребан цар Самуил, който дори гърците са написали, че е “български цар”. Те това няма как да не го напишат, защото много държат император Василий II да се нарича “Българоубиец”, и дори така кръщават улиците си. За сравнение, ние кръщаваме улиците само “Цар Калоян”, макар че той се е наричал “Ромеоубиец”…

Парадоксално е, но дори в момента в Северна Гърция, като изключим Солун, мнозинството от населението е… българско. Да, под сурдинка, принудени са да носят гръцки имена (само ние сме идиоти и позволяваме турски, арабски и какви ли не чужди имена), да претопяват ги. Но все още мнозинството в Северна Гърция са българи.

Една от причините за това е цялостното обезлюдяване на региона, в който няма никаква икономика. Къде що има грък, се е изнесъл към Атина. В самата Гърция са измислили понятието “славяногласни елини”. Т.е. това са българите, които се погърчват постепенно (но явно не напълно все още). Славяногласен “елин” е абсурд, защото славяните нямат нищо общо с гърците. Това са 2 различни етноса.

Счита се, че в момента около 200 хиляди българи все още живеят в Северна Гърция. В последно време броят им дори нараства, защото територията е обезлюдена, и по линия на членството в ЕС, българи започнаха да купуват имоти.

Между другото, когато футболен отбор от Солун иде да рита в Атина, там феновете го обиждат на “българи”…

Това е от едната страна на границата.

От другата е дори още по-добре.

Докато политиката на Гърция беше към елинизация на българите, то политиката на Сърбия беше към създаване на “македонска нация”. Това фактически е нова нация, между българи и сърби, но не са сърби. Властта обикновено е сърбоманска и пропита от агенти на Белград. Но самият замисъл на нацията е отделен.

Македонската нация очевидно са чисти българи, насъскани срещу България. Това е по-слаба степен на асимилация, спрямо “славяногласните елини”. Македонският език, въпреки опитите за сърбизация, все още е почти чист български, прилича много повече на наш диалект, отколкото на сръбски.

И какво виждаме накрая?

В българска Северна Гърция, и в българска Южна Македония, се подписва един договор, който… няма нищо общо с България. С него се урежда въпросът за липсата на античен произход на македонците (което е въпрос на науката, а не на политиката) и се фиксира едно ново бутафорно име. Северна Македония звучи малко като Северна Корея. Тя предполага, че има Южна Македония, която очевидно е в Гърция. Какъв е този народ?

За северно корейците и южно корейците е ясно – един народ са. Но северно-македонците са македонци-славяни, а южно-македонците са… гърци…

Всъщност, и едните и другите са българи. Но няма българска държава и българско правителство, да излезе да го каже. Стои си Бойко, стоят си Патреотите, и една дума не казват.

Всъщност казват  – бързаме Македония да влезе в НАТО и ЕС, и така ще я реинтегрираме към България. Падат граници, връщаме си я…

Дали?

Гърция ползва въпроса с името, именно за да я спре Македония от НАТО и от ЕС, и от изобщо международно присъствие.

Защо и ние не го ползваме, за да постигнем нещо ПРЕДИ членството на Македония в НАТО и ЕС? Защо не поискаме признаване на българския произход? Признаване, че началото на македонската нация е от 50-те години? Нека има такава нация днес, но да се признае кой я е създал. Коминтерна…

Какво ще стане, ако Македония влезе в НАТО и ЕС?

Реално ще стане точно обратното на българския интерес. Тя ще започне да ползва институциите и законите на ЕС, за да защитава “македонското малцинство” в България. А ЕС е много склонен да подкрепя това. За сравнение, България няма и 1 дума за “българско малцинство” в Македония. Никой не смее нищо да обели. Мълчим си.

А то българското “малцинство” там реално е мнозинство… Само че такова няма, когато няма българска държава да си го поиска…

Македония ще влезе в ЕС, и албанците например ще получат огромни права. Повече, отколкото имат в самата Албания и в Косово. Българите – нищо.

Всъщност, в момента единствените, които косвено защитават българския интерес са албанците. Правят го по свои собствени причини – за да ерозират македонската държава. За целта брутално атакуват “македонската идентичност”, като я наричат “несъществуваща”. В албанските учебни заведения си се учи, че македонците са чисти българи.

Може би, един ден като албанците станат мнозинство, и Македония стане трета македонска държава, те самите – като управляващи, ще обявят македонците за българско малцинство. Но може и да не го направят. Ще зависи от техния интерес.

Въпросът е защо 30 години, вкл. сега, вкл. при пряко участие на “националисти” в управлението, ние отново не правим нищо?

Случилото се в Преспа е успешен пример за това как “с чужда пита, помен правиш”. И те го правят наистина. С българска пита, под благосклонното мълчание на Бойко, Гърция и Македонстващите, се забавляват…

А ПатрЕотите се надяват пак, и пак, и пак, да получават гласовете ви на избори. Защото били “патриоти”…

Добри Божилов, komentari.com

https://bultimes.com/%d0%93%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%9c%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b7%d0%b5/

 

 

***

България


Публикувано в Новини от Македония и България. Постоянна връзка.

1 отговор към По решение на новия Коминтерн Гърция и Македония делят български земи, Бойко и ПатрЕотите ръкопляскат

 1. Бъзрожденеца каза:

  Едно велико ДОСТОЙНО ЕСТЬ за Г-н Ангел Джамбазки.
  Дали нашите южни съседи не знаят че в Морея (днешния Пелопонез) се е говорело на българки език до края на 19-ти век, според известният композитор Стаматис Краунакис преди сто години на
  Север от град Ламия не се говорело на гръци а само на български език. Също така френския автор на книгата „Воината се връща“ Анри Пози казва че българското население е над 70% в геогравската област Македония.
  Известният германски иторик от 18-ти век Якоб Филип Фалмерайер твърди че днешните така нареени „гърци“, нямат нищо общто с древните елини, тогава на каква основа днещните така наречени „гърци“ са си присвоили геогравското име Mакедония за гръцко!!! ???.
  Защо множинството от нашите политически „мъже“ не смеят да се противопоставят на нахалните гръцки амбици за пълен монопол на името Македония като „гръцка земя“. Със сигурност още носим бремето насадено от коммунистическата доктрина „да не дразним съседите“ и затова все още наричаме Пиринска Македония, Пирински край.
  Много жалко, така наречения“професор“ Божидар Димитров, при всеки свой коментар относно геогравската област Македония той с „професионална“ охота я определя като изконна „гръцка земя“, смятаики се за историк би трябвало да знае малко повече от историата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *