Тръмп скандализира ООН: Това е просто клуб, в който хората си прекарват добре

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН, като каза, че световната организация е просто клуб, където хората „да си прекарват добре времето“, предадоха АП и Ройтерс, цитирани от БТА.

„ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!“, заяви Тръмп в Twitter. Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска на новоизбрания американски президент за това САЩ да наложат вето.

В петък Тръмп предупреди, че „що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари“, имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.

Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой е щял да спечели изборите за държавен глава в САЩ тази година, ако борбата е била между тях двамата, отбелязва АП. В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.

Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Twitter, че „няма начин“ за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика. Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с групировката „Ислямска държава“.

 

www.faktor.bg/

285


Тази статия беше публикувана в Новини от Македония и България. Bookmark the link.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *