Управляващата компрадорска хунта е финансирала протестно-манифестационната акция на 12.12

 

„ГБС“, „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“ са финансирали протеста на строителите

Автор Редакция „Трансмедия“Публикувано на 13 декември 2018

13 декември 2018

Три от големите строителни фирми – ГБС“, „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“, които редовно печелят обществени поръчки са финансирали вчерашната протестна акция на Камарата на строителите в България. Това пише в своя позиция извънпарламентарната коалция „Демократична България“.

„Струпването на Цариградско шосе на техника за няколко десетки милиона евро, закупена с парите на българските граждани, е акция на няколко големи играчи в сектора. Тези фирми – силно приближени до всяка власт, организираха фалшив протест, за да окажат подкрепа на управляващите. Фирмите, които получават големите обществени поръчки, организираха манифестация в подкрепа на властта, а не протест“, се казва в становището на дясната формация.

На 04 декември 2018 г. компанията „ГБС“ е направила извънредна допълнителна вноска в КСБ на стойност 20 000 лв. На 10 декември 2018г. същото и на същата стойност са направили и „Хидрострой“ и „Джи Пи груп“.

„Тези вноски очевидно са предназначени за организиране на проправителствената акция. Подписката, която Камарата на строителите афишира, не е подписана от редица строителни компании в България, в т.ч. членове на браншовата организация. С нас се свързаха десетки български малки фирми, за да декларират, че не подкрепят организацията на камарата и не са се включили в подписката“, твърдят от „Демократична България“.

Според опозиционната формация КСБ отдавна е превзета от властта и не защитава интересите на средния и дребен бизнес в строителния бранш. „Сегашното ръководство на Камарата е превърнало организацията в присъдружна на властта, чрез своите позиции в нейна подкрепа, по отношение на скандалите с ремонта на ул. Граф Игнатиев, трагедията край Своге и други. Свидетели сме на класическо срастване на политическа с икономическа власт – характерно за авторитарни режими, които използват разпределянето на публични средства, за да укрепват управлението си“, се казва в позицията.

От „Демократична България“ декларират, че са против, под натиска на манифестации, да се дават още пари на големите строители в страната. Вчера Министерският гласува 1.35 млрд. лв. да отидат за строителството на 134 км от магистрала „Хемус“.

http://www.transmedia.bg/2018/12/13/%d0%b3%d0%b1%d1%81-%d1%85%d0%b8%d0%b4%d1%80%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b9-%d0%b8-%d0%b4%d0%b6%d0%b8-%d0%bf%d0%b8-%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf/?fbclid=IwAR0UJmhCmkpFzlrTw5_PViL9uJTMiZag8nIT2VZlQCzZRRIu_hnQ4Lr1B1o

Б Б Б Б


Публикувано в Анализи, Балканите днес, Борци за българщина в Македония, Интервюта, Новини от Македония и България. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *