ХИТРИНО – ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ, Grigor Lilov, Фейсбук 16.12.2016 г.

Въпреки многото информация на драмата с влаковата катастрофа при Хитрино ние въобще не знаем истината. И не се знае дали ще я узнаем.

Защо?

Отговорът съм го дал още в книгата ми „Дуел” за тероризма. В нея написах следното по повод атентата на летище Сарафовово край Бургас: „Авторите на медийната кампания се ръководеха не толкова от девиза на нациста Гьобелс, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Избраха модифицирания й, осъвременен вариант – във вълнението от 100 различни лъжи истината се удавя, а дори забелязана в такова обкръжение, също се окрасява като недостоверна.”

При Хитрино виждаме същия прийом.

Например било експлозия на цистерна, не било експлозия, а изтичане на газ, газът бил пропан-бутан, не бил пропан-бутан, а пропилен, влакът се движирл с превишана скорост, не се движил с висока и т.н.

А сега да видим по ред лъжите и манипулациите

 

ВЛАКЪТ СЕ Е ДВИЖЕЛ В ПОСОКА ОТ БУРГАС – НЕФТОХИМА ПРЕЗ КАРНОБАТ КЪМ РУСЕ. ЛЪЖАТ! ЗНАЧИ КРИЯТ НЕЩО С ТОВА!

 

Посоката обаче е била точна обратната – не от Бургас към Русе, а от Русе през Карнобат към Варна или Бургас.

Какви са аргументите за двете твърдения?

 

За първата, официалната версия на посоката свидетелстват: собственика на фирмата, железопътната администрация, прокуратурата, МВР и др. държавни органи. Говорят медиите и журналистите. Коментират всякакви звани и незвани експерти.

Няма да давам фактите за това твърдение „маршрут от Бургас към Русе” – има ги навсякъде и в изобилие.

 

За втората версия – моята, обаче съществуват не изявленията на този или онзи – официалбно лице или „вещ” експерт, а абсолютно безспорни доказателства!

Нека да ги пипнем, така да се каже, с ръце – т.е. да ги огледаме! Нищо, че вече вероятно сте ги виждали.

Опитът ме е научил, че човек повече вижда с ушите си – т.е. чрез думите на държавниците, медиите и „експертите”, макар че пред очите му картинката може да е съвсем различна.

Психолозите и социолозите познават и са описали този феномен.

Разбира се, има и притовоотрова срещу него – разследващата журналистика. И ето до какво стигна тя.

 

Какви са доказателствата за маршрут Русе – Варна (Бургас) вместо обявения официално Бургас – Русе? .

 

  1. Снимките и видеозаписите, направени от дронове

виж картинка №02, №03, №04 и линковете

http://nova.bg/…/%D1%85%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE…

 

На тях ясно се вижда поредица от 11 вагона, като след тях следват разхвърляните от взрива на прелеза и около него.

А какво има начело на поредицата от вагони, в обгорялата горичка?

Ако е краят на влака, тази поредица трябва да завършва с цистера.

Както е при този товарен влак на „Булмаркет”, пристигащ в Каспичан

 

А ако е началото му, то започва с локомотив. Ами точно това има там, като се вижда! Известно е, че локомотивите теглят след себе си композицията, а не я бутат отзад. И машинистите трябва да виждат пътя, а не да го гадаят.

По правилата за безопасност, ако се превозват само някакви газове и има два локомотива (като се твърди в случая), те трябва да са само начело на композицията. Така е разписано в правилата (Наредби №46, №49, №58, № 59, Директиви на ЕС за летливи горива, превоз на опасни товари и транспортируемо оборудване под налягане.)

 

При маркер този локомотив тази посока е на югоизток – т.е. към Каспичан и респективно Варна или Бургас.

Тази посока е посоката на излизане от гаратата – виждате, че коловозите се съединяват в един, а не на влизане в нея.

Всеки, който иска, може да отвори картите на Гугъл, за да види кои посоки накъде са! (картинка № 05)

 

Има и възражение срещу това мое твърдение.

На някои видеозаписи и фотоси се виждат няколко цистерни с локомотив пред пред зданието на гарата.

(картинка № 06, № 07)

Официално не се твърди никъде, че тази част от влака с локомотив са илюстрация на тезата за скъсване на влаковата композиция.

Тезата гласи – първите пет вагона и локомотивът след скъсването на композицията са се откъснали напред и спрели пред зданието на гарата. Тезата за скъсване след петия вагон е теза на локомотивните машинисти.

Всъщност е само на един от тях.

На един, понеже другите двама нито сме ги виждали в репортажите, нито сме ги чели по медиите, нито им знаем имената дори.

Владимир Петров – машинист на втория локомотив пред Нова ТВ:

http://nova.bg/…/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B…/ (от 0:27)

– В шок съм още, даже виждате, че не мога да говоря правилно. (бел. – аз не го забелязах). Спомням си скъсване на влак, наистина, да. То се усеща придърпване и така – установяване, после спиране. След това вече са другите последици. Затишие, след това гърмежи. Аз не участвах в управлението на влака. Аз не мога да видя какво става пред предната машина. Стрелката как е била…

 

Това са аргументите – снимки и изявления, които без натрапчивост, но убедително трябва да докажат тезата за скъсване на влака след петия вагон и най-вече чрез фотосите – тезата за посоката на движението му, неговия маршрут.

 

Да, но самата снимка на „началото на влака”, както трябва да се предполага, всъщност е точно обратното доказателство – за края му.

Защо ли?

Ами вгледайте се във фотографията № 6.

На нея освен цистерните се вижда наистина локомотив.

Значи според това „доказателство” виждаме друго „начало” на влака – точно обратното на онова, което ви показах.

 

Да, но както вече стана дума, правилата категорично забраняват композиция от цистрени само с газове под налягане (случаят Хитрино) да е с локомотиви от двата края.

 

Да, ама този локомотив не е на Булмаркет. Защото абсолютно всички локомотиви на фирмата имат лого „Булмаркет”, изписано от двете им страни с огромни букви и специфично оцветяване. За тази композиция – в червено и черно.

Фаталният товарен влак е бил с два електрически локомотива. Но този локомотив от видеото е от съвсем различен тип, друг спрямо електровозите на фирмата. Да напомня, че контактната мрежа в района е била скъсана.

 

Имаме и други доказателства, че тези няколко цистерни с локомотив, макар и от катастрофиралата товарна композиция, не са нейно начало и с нейните локомотиви. Ето ви снимки № 8, № 9 и № 11 от видеозаписите. На тях такива цистерни няма. А още ги няма заради операцията.

 

Каква операция?

То е разкачването на оцелялата, абсолютно незасегната част от композицията (4 цистерни) от нейния край, за да бъдат изтеглени тези вагони на безопасно разстояние. Така че ако се получи нова експлозия, количеството цистерни да е по-малко.

 

Тази операция с няколко цистерни е извършена още на 10 декември сутринта. Свидетелство за нея намираме в информацията на МВР (виж картинка № 12)

Имаме потвърждение и в този репортаж на Нова телевизия от 10 декември:

 

Имаме и това изявление на премиера Бойко Борисов от същия ден. Давам го от bTV:

– Видяхме цистерните долу с колегите. Поне така, от професионален опит мисля, че няма риск да гърмят повече, но едната пропуска полипропилен, той е горлив газ, не би трябвало да се взривява Прокуратурата е тука, имаме разрешение ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАДНИТЕ ЦИСТЕРНИ (бел. главните букви са мои), да ги изтеглим НАЗАД, за да няма повече, поне инцидент.

http://btvnovinite.bg/…/cisterni-ot-vlak-se-vzriviha-kraj-h…

 

Накратко – тези видеозаписи и снимки, които уж са опровержение на тезата ми за истинския маршрут на влака, всъщност са нейно потвърждение.

Потвърдено дори и от премиера на България – „ЗАДНИТЕ цистерни”, „да ги изтеглим НАЗАД”!

Защото от дроновете може да видите, че другата част на влака – предната, в посока към Каспичан, в изгорялата горичка, не е изтегляна въобще.

 

 

ТОВА Е!

 

ЛЪЖАТ НИ ЗА МАРШРУТА НА ВЛАКА,

ЗА ПОСОКАТА, В КОЯТО ПЪТУВАЛ!

 

ЦИНИЧНО НИ ЛЪЖАТ.

И ТЪПО,

ЗАЩОТО САМИ СЕ ХВАЩАТ В КАПАНА НА ЛЪЖАТА!

 

 

Някой ще каже – е, г-н Лилов, какво пък толкова!

Какво значение има дали е пътувал от Бургас към Русе или както се оказа, в обратната посока – от Русе през Каспичан към Варна (Бургас)?!

 

Има значение! И то огромно!

 

Кога се крие маршрут и посока? Когато те могат да подскажат какво в действителност е превозвал този влак, накъде и за какво. Крие се тогава, когато не е за посветените, а само за малък кръг лица от висините на властта. Крие се тогава, когато трябва да е държавна тайна!

Е, каква държавна тайна може да има в една товарна композиция с пропилен и пропан-бутан? Каква е държавната тайна в един обикновен бизнес за превози?

Вие си отговорете!

 

Когато се лъже за такъв факт, и то толкова безпардонно, това предполага да се лъже и за всичко друго: за евентуално разминаване на гарата с пътнически влак, за броя на убитите и ранените, за действителното съдържание на цистерните – поне на някои от тях (както ще разкажа по-нататък), за начина, по който се е случила катастрофата, за превишената скорост, за какво ли не!

 

За да се лъже така мащабно и всеобземащо за маршрута – посоката, в която е пътувал товарния влак, означава да се се крият не обикновени доставки за Нефтохима, а нещо друго. Какво ли?

Ами помислете си, а аз ще подскажа – например Варна и Бургас са пристанища.

 

БЕЛЕЖКА – относно лансираната среща-разминаване с пътнически влак.

На този линк е разписанието на БДЖ. Онова, което ни интересува, е в самият му край – на последните страници.

http://p.bdz.bg/p/u/putevoditel-2016-4829.pdf

 

Е, няма да откриете този пътнически влак.

 

Давам и картинки с разписания от електронния сайт на БДЖ.

Както виждате на първите две картинки, няма как пътнически влакове да се срещнат с този на Булмаркет.

 

Наппример пътнически влак от Варна през Каспичан до Русе има, но няма как да се засече в тази отсечка с фаталната композиция. Според официалната версия за маршрутите на движение на влака на „Булмаркет”, те пътуват не един срещу друг, а един след друг на повече от час разстояние.

Обратен влак от Русе към Бургас също няма, както се вижда.

 

Стоп! На третата картинка от разписанията на сайта.

Има такъв насрещен пътнически влак – готов за разминаване 5:40-6:05 с товарната композиция, причиила бедствието.

От Русе. В 5:22 пристига на гара Самуил и 05:50 потегля от гара Самуил през Хитрино в посока Каспичан.

 

Има, обаче няма! Как!

 

Третата картинка от сайта не е валидна за онази драматична дата – 10 декември, събота.

Защото кой знае защо, на следващия ден, от 11 декември 2016 г., според мен ни в клин, ни в ръкав влиза в сила ново разписание на БДЖ, в което се появава и този влак – до тази дата несъществуващ.

 

Разни мисли започват да преминават през главата ми.

Сигурно и на вас: как се нагласяват и натъкмяват нещата от властта, за да съобщи версията си.

Но мислите не са доказателстнво.

 

Разписанията обаче са!

На онази дата – 10 декември, рано-рано сутринта, раминаване между товарен и пътнически влак на гара Хитроно няма как да се състои!

 

ВЗРИВЪТ И ТОВАРИТЕ

 

Според информацията, която имаме, композицията е била от 26 вагона – 3 с пропан-бутан, 20 с пропилен и 3 „бушона” – така нар. предпазни.

Официалните версии за случилото се изглеждаха и се изредиха през различните дни така:

  1. експлозия на цистерна с пропан-бутан, помела три улици от селото
  2. експлозия на изтекъл газ пропан-бутан
  3. експлозия на изтекъл газ пропилен (пропен – търговско наименование)

 

Как у гърмяла цистерна с пропан-бутан у нас (случаят Езерево), може да видите на това видео:

https://www.vbox7.com/play:16cd4255d1

или тук при експеримент с нагряване. Дългият пламък, който изскача, е от предпазния винтил – при нагряване налягането се повишава и той се отваря.

 

Следователно ако е имало взрив на цистерна с бутан-пропан, не 3 улици, а половината село нямаше да го има (диаметър на поражения от няколкостотин метра – т.е. между 10 и 20 дка.) При това нямаше да съществуват отделни зони на поражения, като се вижда на снимка № 02.

Експлозията на изтекъл газ пропан-бутан също не можеше да има такъв ефект. Той е доста тежък и нелетлив и е трудно бързо да се разнесе. Освен това взривният ефект при експлозия е много силен.

 

Показанията на свидетелите противоречат на версията за пропан-бутан.

От записите, направени с телефони в ранните часове, се виждат яркожълти пламъци. Пропан-бутанът гори с по-различен цвят.

Яркожълтото е отличителна черта на пропилена.

Според свидетелите от небето падали черни сажди и дим. Това също е отличителна черта при горенето на пропилена.

На това видео може да видите такова горене

 

Вятърът го е разнесъл покрай линията на облаци мъгла и след това от някаква искра е експлодирал.

Искра от високоволтовата мрежа на електрифицираните жп линии, от някой селски комин, дори от цигара. Този газ се отличава с изклйчително висока пожароопасност и лесно се възпламенява. Температурата му на кипене е минус 47.7 градуса, самовъзпламенява се при 455 градуса, около 1.5 пъти е по-тежък от въздуха, добре се разтваря във вода.

Според полуофициалната версия той изтича от някоя цистерна – тази, за която се разбра, че е разцепена отдолу.

 

Странно разцепване! Цистерните за газ са с двойна обшивка, предназначени са да издържат свръхналягане, имат предпазен клапан за изпускане на газ, ако това налягане се повиши (видяхте видеото с експеримента), пригодени са издържат на силни удари до 100-110 км в час. Затова навремето при друга влакова катастрофа – падането на няколко цистерни с пропан-бутан от 50 метра височина над р. Янтра, те не са гръмнали и изпуснали газ. (падане от 40 метра е равностойно на удар със скорост от 100 км/час.)

 

И втора загадка. Давам извадка от Информационен лист на „Лукойл” за безопасност за продукта, като и на SIAD (виж картинка № 15 и № 17)

Идентификационен номер 601-011-00-9

Регистрационен номер 01-2119447103-50-0054

Наименование на веществото Пропен

Търговско наименование на веществото Пропен, Пропилен

Обърнахте ли внимание – гаси се с предпазни средства, от разстояние, без присъствие на хора наоколо. Самият газ е малко отровен, не е така опасен за човека, но при непълно негово изгаряне се образува въглероден моноксид, който при вдишване е смъртноопасен.

 

А сетете се как гасиха огньовете нашите пожарникари – без шлемове, кислородни бутилки и т.н.

Апропо, официално един човек от тях е в болница с поражения, а неофициално?!

Най-сетне в листовките се казва, че открит огън на пропилен не се гаси с пламък. Да, ама както можете да видите от излъчените по телевизиите и в Интернет видеа, именно с вода пожарникарите обливаха не само цистерните, но дори и тази, от която от един отвор в нея бълваше пламък.

 

Иначе официално ни съобщиха, че експерти от „Нефтохим” и „Лукойл” са на мястото на произшествието.

Те поне за разлика от претенциите на политици, държавници, властници, управници, директори, „ексерти”, журналисти и т.н. знаят за кое и за какво става дума при пожар от пропилен.

 

И сигурно са го съобщили.

Версия 1: ама никой не им е обърнал внимание. Не го вярвам – няма самоубийци, камо ли пък премиерът ни Борисов.

Версия 2: намалниците са знаели, че в плюещата пламък цистерна има нещо друго, а не пропилен. гасят в случая нещо друго, а не пропилен.

 

Затова въпросът обаче остава – какво точно е гръмнало освен пропилена.

 

Въобще официалната версия за превоз на пропилен към Нефтохима е доста абсурдна.

 

 

Професор Петко Петков е инженер-химик, доктор на техническите науки. Той е специалист по „Технология на природните и синтетични горива, гориво-смазочните материали”, „Експлоатационни материали и опазване на околната среда”, „Стокознание” и „Технология на нефта”.

– В случая на мен лично не ми стана ясно накъде са превозвали пропилена и какво са щели да го правят.

Не разбрах и кои са собствениците му.

Аз търговците с газове и с продукти ги зная кои са,

но никъде не можах да прочета в пресата, не чух в медиите

кой е собственикът на самия товар.

-А за какво би могло да се използва това огромно количество пропилен, с който са пълни цистерните в тази влакова композиция?

– И аз се чудя за какво.

-За получаване на полипропилен?

-Не. За това трябва да има големи заводи. Пропиленът може да се използва като гориво, като газ за горене.

– Какви са горивните качества на пропилена в сравнение с тези на пропан-бутана?

-Пропан-бутанът е по-добър. С по-добри качества е. От друга страна пропиленът е по-скъп.

-Значи дори и за Вас като специалист е необяснимо за какво би могъл да послужи този полипропилен?

-Да, така е. Може би някъде, ако има заводи за синтез. Но да го пренасят по този начин не е удачно.

 

 

Пропиленът е продукт, който гори, но не се използва за това – по-скъп е от пропан-бутана.

Пропиленът е продукт на каталитичния крединг в Нефтохим и след алкиране със сярна киселина и др. се получава онова, което виждаме по бензностанциите на «Лукойл» – най-добрият им бензин от 98 октана. Другото, за което се използва, е за получаване на различни пластмаси и др. вещества.

Той е онова, което химиците наричат «междине продукт».

«Нефтохим» го произвежда, обаче

Задоволява цялостните си нужди и чрез внос. Т.е. ВНАСЯ, А НЕ ИЗНАСЯ.

Вижте например картинката № 23, която давам. Тя е справка от издаването на Удостоверения за освободен от акциз краен потребител”. Накратко- бургаският комбинат потребява този газ.

За сметка на България, която е негов вносител, Румъния е негов износител! А на нас официално ни обясняваха, че Булмаркет шял да го изнася от родината ни за съседите.

 

Господи!

За разлика от нас мамалигарите си имат и достатъчно нефт, и природен газ, и маса рафитерии, вкл. и на същата „Лукойл”.

 

За какво им е да си внасят пропилен от българия „Лукойл”, след като местният е по-евтин и не е оскъпен с транспортни разходи и товаро-разтоварни операции.

Някои ептем ни взеха за канарчета!

 

НЕВЕРОЯТНО …. И ВЪЗМОЖНО

 

Затова и мен като г-н Петков живо ме интересува чий е товарът? Защото „Булмаркет” безспорно е превозвач, обаче стоката може и да е на друг.

На всеки друг.

 

Въображението е по-важно от познанието, казва Алберт Айнщайн

 

Да си представим наплимер, че стоката, товарът внякои цистерни е бил дори и на АЕЦ „Козлодуй”.

През ноември там имаше планова профилактика и ремонт на пети реактор, който приключи към края на месеца.

В такъв случай маса радиоактивни материали се изнасят и утилизират първо на място, а после в Русия.

Пътят е следния – шлеп по Дунава, жп транспорт Русе-Варна, кораб „море-река” до Русия.

От такъв реактор има маса тонове вода от първи контур.

 

Всякакви опасни неща. И касети – първоначално с уранов окис, а сега с немалко плутоний в тях.

 

Според свидетелите драмата в Хитрино започнала с блясъка на гръм. Зелен на цвят! Със зелена светлина. Чак после се разгоряли жълтите пламъци на газовете.

 

Ето например тук:

https://www.24chasa.bg/novini/article/5929255

Или тук:

http://www.monitor.bg/…/89260-%D0%9E%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B…

и т.н.

 

Нито пропан-бутанът, нито пропена (пропилен) горят зелено.

 

Горят разни бенгалски огньове и фойервери, но тук не става дума за тях – те не се превозват в цистерни.

 

Единственото, което се взриявава в зелено, е концентрираната борна киселина.

 

Тя не е опасна за човека в ниски дози – тя, нейни соли и бораксът се използват като инсекцид, за разни мехлеми и познатия на повечето боракс.

Използва се в концентрирания си вид на едно-единствено място – в атомните реактори, понеже кристалите й се разтварят добре във вода .

А вода има в първи контур за охлаждане на касетите с уранов оксид. Тя е забавител на неутроните, т.е. на реакциите на верижното делене. Борна киселина изсипваха например в гърлото на зейналото огнена радиоактивна паст чернобилско ядрено чудовище.

Ето как гръмва-гори дори в ограничени количества тя – част от парите й (картинка № 26). Вижте го и в този клип:

https://www.vbox7.com/play:9ea35661

 

Възможна ли е тази версия. Да!

 

Защото свидетелите сочат необяснимо иначе явление.

 

И защото всички действия на властта доказват, че има нещо гнило и тайно – продължителната евакуация на населението, безкрайното денонощно източване на цистерните, сякаш всяка от тях е голяма колкото най-големия танкер в света, конните патрули по полето, за да не проникне никой, изгонването на кмета от Оперативния щаб (бел. – нарушение на законите от нас и параграфите на Националния план за защита при бедствия), лъжливите обяснения, които получаваме, дори десетките милиони, които като водопад започнаха да се изсипват над това село за разлика от други такива случаи – от с. Бисер през Мизия до квартал Аспарухово на Варна

 

Ако се превозва нещо радиоактивно – скрито, в нарушение на правила, в цистерни, задължително ще е необходим забавител на неутроните, за да не се случи най-лошото. Ще е необходим и още един забавител.

 

Той се нарича Ербий – химически елемeнт, метал. След престоя си в ядрената пещ той става радиоизотоп с атомно тегло 169. Т.е. излъчва радиоактивност.

 

Периодът на полуразпад (докато стане безопасен) е 9.3 дни.

Т.е. почти 10 дни.

Правителството евакуира населението за 10 дни, както обяви.

 

 

И забрани да се ползва вода от местните водоизточници.

Е, те няма как да бъдат отровени с газ.

Но с изтекли течности в земята – има, и още как.

 

Насипа площадки с чакъл под претекст да бъдат основа за тежките кранове. Всеки може да види от снимките, от репортажите, от Гугъл Мапс, че непосредствено до жп релсите вървят успоредни на тях асфалтирани улици и тази опeрация е била излишна.

 

Ала напълно небоходима,

ако е имало дегазиране и изгребване на «лоши отпадъци». .

 

Изми си ръцете с течове в цистерните. Шест дни вече се изнизаха.

 

Изми си ръцете с липсата на съответните кранове у нас.

С необходимоста да ги докараме от Румъния .

Има ги – дори съвсем-наблизо, в Шумен.

Има дори 200-тонни.

Достатъчно е само човек да потърси обяви.

Вече тече седмия ден.

Обещават до няколко дни – само няколко да се справят.

Мисля, че знам докога – до понеделник следобяд.

 

Навремето, при взрива в завод «Миджур» посочих, че без охрана и уведомление опасните гръцки мини са минали по основни булеварди на столицата и по околовръстното шосе.

И че в деня на драмата – експлозията там се е предвиждал обратен транпорт – пренасяне на стотици хиляди мини отново през най-оживени места и в най-дълбока тайна.

 

Първо се оказах жълт автор на сензации, после лъжец и клеветник, а накрая тези факти и документи влязоха в материалите по съдебното дело.

 

И сега отново крият!

 

Затова г-н Станков, шеф на «Булмаркет», направи недопустимото – заяви, че най-вероятно машинистите са карали с висока скорост.

 

Аз също поддържам тази версия, но не я смятам като основа причина за катастрофата.

Шеф на фирма, собственик на фирма трябва да е луд да я лансира, и то от свое име – това значи да олекне джобът му с немалко милиони – да натопи фирмата си за бъдещи искове срещу нея и за непризнаване на претенциите й от страна на застрахователя.

И да се изправи пред наказателна отговорносгт за неупражнен контрол.

 

Навремето бизнесменът Десислав Делев намекна за атентат – терористичен акт в складовете му за боеприпаси на Петолъчката до Сливен.

Веднага след този намек нещо затвори устата му и той заговори за вината на фирмата му и работниците му, въпреки че така щеше да плати милиони.

Също както сега прави Станков.

 

Аз мисля, че в книгата си «Дуел» доказах терористичния акт при онзи взрив като прелюдия към случилото се после, вкл. и на Бургаското летище.

 

Написаното в «Дуел» и данните за това беше нещо невероятно, но … възможно.

Когато най-сетне започна, заради … държавна тайна (!) съдебното дело беше дълбоко засекретено.

И приключи с «неизвестен извършител».

Този път реален, а не измислен. (макар че се опитах да идентифицирам потенциалните съучастници и дори споменах имена в «Дуел»)

 

Недай си боже и тази драма – в Хитроно, да се окаже невероятно, но … възможна.

 

Не толкова отдавна у нас по сигнал на Интерпол и западните служби бе задържан ТИР с радиоактивен материал за мръсна бомба за Иран или Ислямска република – с произход също от нашата държава.

А сетете се откъде!

 

Огромният скандал беше потулен зад кулисите, медиите неищо не научиха, само аз споменах факта, макар че повече не се разпрострях.

 

На този фон са незначителни разкритията, които имам

за железопътни стрелки от началото на 20-ти век (!), за първобитната РУКЗ – ръчно управление на стрелките (Релейна уредба за ключови зависимости),

за далаверата, наречена модернизация на този участък,

за падналите като от небето стълбове на електроконтактната мрежа, без да са докоснати от нинакви цистерни,

за броя и имената на загинали и ранени,

за това защо никой не интервюира началник гарата (мъртъв, макар че гарата си е цяла-целеничка, дори без избита керемида или нещо друго), или машинистът на първия локомотив, или …

 

Аман!

Ако някой не е разбрал, държавата ни е мафиотска!

 

И всеки мой-колега журналист и политик, който не показва, казва и пише това и не се бори срещу него, е съучастник на тази мафия.

 

 

***

%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%be%d1%80-%d0%bb%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b21


Публикувано в Интервюта. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *